Не бих нарекъл скандал това, което се случи, защото би било

...
Не бих нарекъл скандал това, което се случи, защото би било
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Тагарев не се е самозабравил, той изпълнява програмата на правителството

" Не бих нарекъл скандал това, което се случи, тъй като би било скандално, в случай че има документ, в който министър е отказал да бъдат поканени членовете на Народното събрание. Това не се е случило, това е обикновен развой и министърът на защитата има парламентарен секретар, на който главната му задача е да поддържа връзката и всички въпроси, свързани с Народното събрание. Има си и дирекция по проведените събития ", каза експертът по сигурност и някогашен боен министър Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му въпреки всичко е явно, че има напрежение в връзката сред Министерството на защитата и Народното събрание.

" Безспорно господин Тагарев е един от най-хубавите специалисти в България в региона на защитата. А методът на изявление на Пеевски не прилича на водач на парламентарна група. Определено господин Тагарев не се е самозабравил, той извършва програмата на държавното управление. Тези дни е на извънредно значимо посещаване в Съединени американски щати, което е основно за процеса на превъоръжаване на българската войска, процеса на предна защита, на индустриално съдействие ", добави Шаламанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е безапелационен, че ние имаме забавен от едно още по-силно държавно управление за идващите 9 месеци.

" Добре е да има съдружно съглашение и то би трябвало да очертае формулата на ръководство. 2024 е извънредно значима година, само че с цел да се движим напред и да има смяна, би трябвало да имаме визия, която сплотява хората за 5-10 години напред ", акцентира специалистът по сигурност.

Попитан дали сме позволили неточност, като не сме поискали съответна дата за сухопътен Шенген, той отговори: " Това е въпрос на договаряния. Моето схващане е, че такава съответна дата ще бъде избрана през 2024 година. Но е доста значимо по какъв начин в България тече връзката, тъй като вътрешното разделяне и напрежение отслабва позициите на хората, които договарят от името на България. Те виждат, че България не е консолидирана и че ние можем да бъдем подложени на напън, защото вътрешно имаме несъгласия с значими въпроси ".

Според някогашния министър в област " Отбрана " също би трябвало ясна и целенасочена връзка.

" И във връзка с превъоръжаване, и във връзка с попълване на персоналния състав на армията, обосноваване на младежи да се ангажират. Това е и най-важната задача отсам напред, защото проблемите с превъоръжаването в някаква степен имат решение с капиталовата стратегия. Но въпросът с попълване на армията с стимулирани хора и със задържане на най-подготвените, и приемане на специалността в защитата като нещо влиятелно и нещо, което дава вероятност за хората, зависи от говоренето на всички - хората в униформа, хората на лидерски позиции ", разяснява още Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР